Foto: Tove Lise Mossestad

Sommerens treningskamper har gitt gode svar

Kampene i Oslo ble blant annet brukt til å teste ut ulike spiller-konstellasjoner og ikke minst til å få samspillet mellom «de nye» og «de gamle» spillerne til å flyte bedre.

Fanajentene er i skrivende stund så godt som ferdig med sesongoppkjøringen til det som blir klubbens syvende sesong på øverste nivå i Norsk håndball. Og mye er nytt fra i fjor, vi har nytt trenerteam og flere nye spillere. Men der mye rutine og erfaring har forlatt klubben har vi fått inn en kombinasjon av ferske, men sultne, spillere og spillere med både litt og med mye erfaring fra REMA 1000-ligaen.

Sommerens treningskamper startet mot by-rival Tertnes etter bare en liten ukes fellestreninger. Her fikk man for første gang spilt sammen med alle nye spillere på plass.

Men etter en tur til Oslo og kamper mot Romerike Ravens og Oppsal fikk både jentene og trenerteamet flere gode svar på hvordan de ligger an før sesongstart.

Kampene i Oslo ble blant annet brukt til å teste ut ulike spiller-konstellasjoner, og ikke minst til å få samspillet mellom «de nye» og «de gamle» spillerne til å flyte bedre. Med seks (eller egentlig syv) nye spillere der tre kommer fra Fyllingen så kunne det i starten nesten bli en samspilt «gammel gjeng» og en «samspilt Fyllingen gjeng». De grensene blir mer og mer borte, og laget er i ferd med å finne hverandre ute på banen.

Ifølge assistenttrener Marius Beck hadde de rimelig god kontroll på både kampen mot Ravens og mot Oppsal. Selfølgelig var det ikke bare oppturer, men heldigvis så var toppnivået bedre enn bunn nivået. Og jentene reiste hjem med to seierer, god rullering og bra med spilletid på alle jentene.

Jentene har ikke vilt på laurbærene etter turen til Oslo, de har også fått tid til en kamp mot Marius sin gamle klubb, 1.divisjonslaget Fyllingen. Ifølge Marit Ova Bøyum (for tiden under opptrening etter korsbåndskaden hun pådro seg under kampen mot Byåsen i oktober i fjor) så var ikke dette en spesielt god kamp for noen av lagene. Men ryktene vil ha det til at det er godt mulig de to møtes igjen i 3.runde i cupen – selfølgelig under forutsetningen at de slår sine respektive motstandere i 2.runde kampen.

Og vil du få med deg Fanajentene sin første tellende kamp denne sesongen, så er det å ta turen over broen til Sotra og Sotra Arena torsdag kveld. Med kampstart kl 19:15.

Rekker du ikke det så får du en ny sjanse på lørdag 24.august. Da kommer Tertnes til Fana Arena for en siste treningskamp før alvoret setter inn 01.september.