Foto: Tove Lise Mossestad

Litt som å vente på julaften

For de av oss som er mer enn gjennomsnittet interessert så er det å vente på sesongstart nesten som å vente på julaften. Men nå er det bare en liten uke igjen før det hele braker løs. Og gjett om vi gleder oss!

Det er mye nytt for Fana publikummet denne sesongen, med både nye spillere og nytt trenerteam. Som om ikke det er nok, så sesongstarter jentene mot et helt nytt REMA 1000-liga lag, nemlig Haslum Topphåndballforening, også kjent som Haslum.

Hva vet vi så om søndagens motstander? Ikke all verdens mye, men litt har vi greid å lese oss til. De rykket opp fra 3. til 1.divisjon på to sesonger. Og etter fem sesonger i 1.divisjon ble de klare for REMA 1000-ligaen nå i vår.

På topphandball.no kan du lese at «Våre styrker i fjor var farten vår og at forsvaret var solid, som i de tidligere sesongene.  Forsvarsspillet har alltid vært vår styrke.  Vi fikk inn noen nye spillere som bidro veldig med fart i laget vårt, det var viktig for oss».  Du kan også lese at «det skal ikke bli lett å møte Haslum, vi skal ødelegge for andre lag».

Så nå vet vi litt hva som kommer til å møte oss i Nadderud Arena på søndag. Men selv om Haslum er et nyopprykket lag, så blir det på ingen måte en lett kamp, sier assistenttrener Marius Beck. Før han fortsetter «laget er stort sett det samme som vant 1.div i fjor, noe som nok kan være en fordel. Spillerne kjenner hverandre godt og vet hvor de har hverandre. Nå har vi ikke sett så mye av Haslum enda, men i fjor var farten og forsvaret noe av det de var gode på. Jeg tror ikke det er noen grunn til at dette er endret denne sesongen.

 Men det skal likevel være fullt mulig for oss å få med oss begge poengene hjem. Vi skal i alle fall gjøre vårt beste for å få til det»

Foto: Runes Håndballbilder

«Det er alltid spennende å møte et nyopprykket lag, spesielt nå ved sesongstart. Vi kjenner ikke laget og spillerne på samme måte som vi gjør med enkelte andre elitelag, men vi vet fra fjorårets sesong at de spiller hurtig håndball med mye løpsvilje. På lik linje ønsker vi å sette høyt tempo fra start på søndag. Som et relativt nykomponert lag blir det kjekt å endelig komme i gang med sesongen og få testet ut spillet vårt på nye motstandere! Vi gleder oss masse til å komme i gang», sier Eline Solbakken en liten uke før sesongstart.

Kampen går i Nadderud Arena søndag 01.september kl 15:00. Og i år som i fjor ser du kampene på TV2 Play